SVAR PÅ FRÅGORNA

Jag vet att svaren blev väldigt sena, så svaren blir till nästa tävling: Jönköping.

Hur gör du för att få Meteor och Flora riktigt taggade?

Det gör jag inte, både Meteor och Flora känner på sig när det är tävling och allvar. Flora kan jag ibland (inte ofta) behöva smacka på lite och säga ”hallå, skärp till dig nu”. Men Meteor är alltid som en tickande bomb på tävling.

Vad ska du tänka på den här gången jämfört med Segersta, vad ska du gör annorlunda?

Med Flora ska jag försöka rida precis son jag gjorde nu på Gripen. Det känns liksom som att jag inte kan göra så mycket mer. Med Meteor måste jag vara väldigt lugn och inte stressa honom inne på banan. Annars känner han sig pressad och kan få in galoppsprång i till exempel slutorna.

Vad har du för målsättning poängmässigt?

Med Flora vill jag höja mina kval till 68%, det är ett högt mål, det är inte säkert att jag klarar det. Men om jag gjorde det, vore det superkul!

Med Meteor vill jag höja mina kval till 67%. Vilket absolut inte är omöjligt!

Hur lär du dig alla dressyrprogram du rider? Vissa av dem är ju riktigt svåra 🙂

Kul att du frågar! Ja, vissa av de program jag rider tycket även jag är väldigt svåra. Men knepet är att tänka att du rider programmet i huvudet. Om du vill gå igenom programmet praktiskt så kan du ju rida igenom det i till exempel vardagsrummet, köket eller i trädgården. Det viktiga är att du har något som kan vara bokstäver runt din ”bana”.

DSC_1813Lillasyster Ebba och Flora 

//Amanda

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *