STÄRKA BAKBENEN

Hej Amanda!

Såg att du hade fått tips på övningar för att stärka Meteors ena bakben. Kan du inte berätta om de övningarna. Jag har också en ponny som är svagare i ena bak o skulle behöva stärka sig mer där, så därför är jag lite nyfiken. 🙂

Kul att du frågade! Meteor är som sagt lite svagare i sitt vänstra bakben vilket inte brukar synas till vardags, men som kommer fram när jag kräver mycket samling.

I alla fall, jag arbetar med mycket slutor i trav/skritt på diagonal, helst ganska tvära och framför en spegel om det går. Om vi säger att din häst till exempel är svagare i vänster bak, gör jag sluta till höger och kräver att hästen ska korsa bakbenen, då måste det bakbenet som hästen är svagast i ”gå längst” om man ska försöka förklara det lätt . Man kan nästan jämföra det med att jag själv skulle gå ner i spagat, inte det lättaste till en början helt enkelt. Som hjälp kan du använda ett spö på de bakbenet hästen är svagare i.

Blir det krångligt med slutan på diagonalen så börjar du på en liten volt och gör helt enkelt sluta på volt, för att sedan försöka gå ut på diagonalen igen.

Det kan låta krångligt i början, men testa dig fram! Både Meteor och jag var jättesvettiga efter att vi hade gjort ett så kallat ”bakbens-pass”, men det är så viktigt i denna sport som vi håller på med! Lycka till 🙂

DSC_1060

//Amanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *