HELGENS TÄVLING

Det har varit en SÅÅÅÅHÄR bra helg i Lillerud (Grums anordnade tävlingen där) både Meteor och Flora har sköt sig exemplariskt! 

Första tävlingsdagen startade jag tre klassen, varav första klassen var med Meteor.

Vi red fram i ca 40 minuter och allting kändes perfekt. Vi checkade av skolorna, ökningar i alla gångarter, övergångar, bakdelsvändningar, åttametersvolter osv…  Framridningen höll på inomhus, men då det var en väldigt stor utebana (där tävlingsbanan var) så kunde man rida lite ute, medan den andra red inne på banan.

Efter en stund var det vår tur att starta och de som inte får hända händer, visst är det ingen katastrof men för mig blev det väldigt fel. Jag red upp i fel varv. Men allting annat gick väldigt bra, Meteor skötte sig fint. Och vet ni vad? VI VANN KLASSEN!!! Men det bästa av allt var nog iallafall att jag fick 65% och det är jag sjukt stolt över!

Efter allt ståhej var det Floras tur, vi red fram ungefär likadant som med Meteor, men vi red inte igenom så mycket ökningar. Då det bara var två startande i klassen, blev det inte en ”riktig” tävling, men man kunde fortfarande kvala.

Med Flora red jag ganska länge på utebanan, innan jag fick starta.

Men när domaren visslade, red jag iallafall in i rätt varv  😉 . Allting gick jättebra, Flora sköte sig utomordentligt. Dock glömde jag galoppen efter en halt vilket gjorde att vi tappade massa poäng. Men men, vi kammade faktiskt ihop 65% med Flora.

Nu försöker jag ta detta lite kortfattat så att ni inte somnar framför datorn med all text framför ögonen. 

Jo, sista klassen för dagen var med Meteor och jag var fortfarande glad för den tidigare ritten med Meteor, kanske var det därför det gick så bra denna ritt också. Även i denna klass var Meteor jättefin och vi hamnade på en 2:placering på 66%, supernöjd!

Nästa dag:

Den här dagen behövde vi vara uppe tidigare än tuppen, jag startade först med Flora klockan 8 på morgonen. Flora var jättefin på framridningen och lika så på banan. Den här gången (red samma klass som dagen innan) glömde jag inte galoppen! Den här gången gick det ännu bättre och då det var 3 som tävlade denna gången vann jag och Flora på 66%!

Efter det var det Meteors tur, som jag tror var något trött då han var lite loj på framridningen. Men, när vi väl är inne på banan känns allt jättebra tills… Det är en galoppökning och han ökar inte så mycket som jag vill. Så jag blir något irriterad och säger till honom lite med sporren, då blir han jättearg och sparkar bakut! Så vi missade först hela ökningen och sen enkla bytet på grund av det. Men, jag är ändå nöjd, jag fick trots allt 63% för ritten. Man får vara nöjd med det man gjorde bra.

Det har verkligen varit en helt fantastisk helg, minne för livet!

DSC_0923Bilder från tävlingen kommer…

//Amanda

En reaktion på “HELGENS TÄVLING

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *