PROGRAMTRÄNINGEN

Det har varit en lång dag, men en rolig!

programträningen för Vibeke (nationell ponnydressyr-domare) det var väldigt lärorikt, jag fick massa bra tips och hon var petig.

Flora: 

Vi red fram som vi brukar göra när vi är och tävlar, mycket lösgörande och slutor mm. Själva programridningen gick väldigt bra, dock var Flora lite ostadig i formen i början av programmet. Men vi tog oss igenom, med två par dåliga bakdelsvändningar men med en bra galopp. Pappa lyckades att räkna ut, efter att vi fått protokollet att jag hade fått ihop 64%, vilket jag tyckte var väldigt bra för de missar vi gjorde.

Efter att vi ridit igenom programmet red vi igenom de saker vi tyckte vi behövde öva lite extra på. Jag är riktigt nöjd!

Meteor: 

Vi red faktiskt fram på utebanan då det var liite sol just då vilket var väldigt skönt. Meteor var väldigt taggad, både för att vi var ute och för att han hade knoppar då vi ville att det skulle kännas lite mer som ”tävling”.

Efter en stund var det dags för mig och Meteor att rida. Vi red upp, och gjorde halt osv, allting gick lite fort. Det berodde nog mest på att jag drev på lite för mycket. Efter att vi ridit igenom programmet, red vi det igen för att förbättra de saker som inte var så bra första gången.

Denna gången gick det lite bättre, det gick lite lugnare och galoppen blev bättre. Vi tränade även på  bakdelsvändningarna då jag har tyckt att de har gått lite för snabbt.

Det gick jättebra idag, med båda ponnyerna..

DSC_0892Fler bilder från programridningen (framridningen) i ett annat inlägg!

//Amanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *