TRÄNING FÖR NINA

Idag var det träning för Nina!

Meteor:

Idag var det fokus på skritten och och de enkla bytena på medellinjen. Meteor tycker att det är väldigt svårt att hålla reda på benen när vi går på medellinjen/kvartslinjen mm, så det var mycket fokus på hur JAG red. Meteor är ju så himla känslig, vartenda liten rörelse gör skillnad. Armar och ben överallt, men tillslut fick vi raka och fina fattningar.

Skritten, ja som jag skrev igår har mamma och jag kommit på att jag måste jag ”lätta lite” med benen från sadeln. För om jag lägger benen intill får han hjälpen ”piaff”, vilket kan bli lite rörigt för oss båda två.

Meteor skötte sig jättefint idag!

Flora:

Vi tränade idag på bakdelsvändningar, sluta i galopp och travökningar.

Började då med bakdelsvändningar, gjorde flera varv, större och mindre för att hon skulle lyssna på mig. Men (ibland) så kommer Flora på att man bara kan ”gå runt” och då blir det lite komplicerat, både för mig och Flora. Jag får då lägga till spöt för att sedan dutta lite med det på Floras rumpa. Så går jag ut bakdelsvändningen och gör en ny osv…

Skrev även i inlägget igår att jag och Flora hade lite problem med galoppslutan, men idag gick det riktigt bra. När jag använder slutan med Flora använder jag den endast för att stärka henne, därför gör det inte så mycket om vi inte klarar av att göra hela diagonalen. Och idag var en sådan dag då det gick väldigt bra när vi gjorde sluta i galopp.

Vi avslutade med att göra några travökningar, som gick S U P E R!

DSC_0954ALLTSÅ MINA PONNYER IDAG… DE ÄR BÄST!

//Amanda

 

3 reaktion på “TRÄNING FÖR NINA

  1. Margaretha Lindholm

    Vilket nötande det är för att få det att sitta. Beundrar dig att du orkar och tycker att det är roligt.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *