Sportlovet lider mot sitt slut

Ja, efter en vecka som bara rusat förbi är nu min sportlovsvecka över. Imorgon börjar skolan och vardagen igen. 

När jag är nere i Skåne och tränar för Elin glömmer jag liksom bort bloggen hehe. Jag bara tränar och är med hästarna, det jag älskar. 😀 När man är mitt uppe i all träning så glömmer man också gärna bort vad man tränat på och framför allt VAD man ska träna på. Därför är det ju perfekt att skriva ner det nu och reflektera lite. Då har man kvar och kan titta tillbaka! 

Med Cerwin har vi jobbat med… *trumvirvel*… Det ständiga dilemmat! Gå på tygeln! Grejen är den att jag tror jag varit lite för snäll mot honom nu under vinterträningen. Jag har liksom inte sagt till honom när det tagit imot lite, antingen bara låtit det vara så. Men nu när tävlingssäsongen börjar vill jag ju ha honom framme för skänkeln och in i handen, vilket jag då inte får till. 

Därför har jag faktiskt fått jobba lite med inspänningstygel, något jag fått lära mig är väldigt bra haha. Var lite skeptisk först, men det har hjälpt mig väldigt mycket och gjort att jag vågat lita på mig själv och min egen ridning. Jag måste våga vara lite tuffare mot honom, samtidigt som jag är mjuk. 

Med Calle har vi fortsatt titta på deg här med formen. Det är så mycket man ska lära en unghäst! Inte bara en massa krussiduller, antingen allt från takt, form, rakriktining och böjning. Det är i princip det svåraste. Låter simpelt på en färdigutbildad häst (host vilket det det INTE är) men för en ung är det svårt. Även för mig. Jag som har/haft lite problem med kroppen tycker det är extra svårt att tajma rätt läge att lägga till skänkeln, krama tygeln etc. 

Vi jobbar i alla fall på det och det känns som att jag börjar få koll på det hela bättre och bättre för varje pass som går! 

Har även haft det jätteskoj med de andra tjejerna i stallet såklart! Vi har ätit semlor, vi var och bowla en kväll (börjar bli en tradition nu efter alla skollov med gänget, där vi även satt framför Ulla Håkansson på restaurangen!! 😉 ) och jag gick på bio med gulliga My Sandgren. Vi var även iväg och hälsade på hos Cerwins före detta ägare och uppfödare samt ryttare, Carita och Camilla Axelsson, jätteroligt!Några snapbilder från denna vecka! Ni kan följa min SnapChat på @liindholmamanda 🙂

Tack för denna vecka, och tack Elin för all hjälp!

//Amanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *