2/18, RIDPASSEN

Idag blev det ridning i ridhuset, med båda ponnysarna.

Jag började med Flora och tänkte att jag skulle skritta en sväng innan det blev mörkt, så gjorde vi. Men efter ca 10 minuter kom det jätteSTORA och ”jätteLÄSKIGA” traktorer/maskiner. Så när jag kom in i ridhuset red jag på en uppstressad Flora.

Men det gick bra, efter en stund var Flora lugn och gick i stadig fin form. Vi red då (efter en stund) lite förvänd galopp och ökade samt minskade galoppen.

Vi tränade sedan lite sluta över diagonalen i galopp vilket Flora inte tyckte var så roligt. Hon stretade lite emot och tyckte det var jobbigt. Så vi tränade då lite sluta på volten, det gick väldigt bra!

Med Meteor red jag inte så länge, endast ca 40 minuter.

Vi gick igenom lite programdelar som tillexempel s-volter mm, det blev även väldigt mycket övergångar. Meteor ville gärna takta eller trava istället för att sakta av till skritt.

Så den sista kvarten tränade vi på att länga, korta upp skritten, detta tyckte inte jag och Meteor var så roligt. Meteor tycker även att det är lite svårt med benen, då blir det ju extra svårt.

-”Skritt är som matematik, det är tråkigt och är komplicerat”, tycker Meteor (och jag).

Det gick väldigt bra idag, trots en lite stressad Flora i början och en Meteor som tyckte att det var lite svårt att hålla reda på benen.

Nej nu måste jag gå och lägga mig, vi hörs imorgon!

DSC_0973

//Amanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *