DAGENS RIDPASS

Som sagt så åkte vi till Brollsta och tränade idag.

Meteor:

Började med att skritta fram i ca 10 minuter, kortade tyglarna och gjorde tempoväxlingar i skritt. Efter det började vi trava fram, gjorde lite skänkelvikningar, öppnor och slutor i låg form. Sedan satte vi igång med galopparbetet. Jag började med att öka tempot i galoppen på långsidorna och samlade på kortsidorna (PIGG häst). Efter det gjorde vi även lite förvänd galopp.

Efter att vi hade ridit fram började vi med mästerskapsprogrammen. Gick faktiskt väldigt bra! Tränade extra mycket på S-volter, eller hur man nu ska förklara det. Men har iallafall haft svårt att få Meteor rak i det enkla bytet i samband med S-volterna (haha hoppas jag inte skriver allt för komplicerat)  så mamma sa till mig att titta upp i taket 😉 . Och detta fungerade, blev alltså stadigare i min sits när jag tittade upp lite mer vilket gjorde att det blev enklare för Meteor att fatta galopp rakt. Utvärderingen är att det gick väldigt bra idag!

Flora

Skrittade fram en stund på lång tygel och började sedan att jogga fram i trav. Gjorde skänkelvikningar och öppnor i låg form och försökte tänka på bakbenen istället för formen. När jag hade travat fram i 10 minuter så började jag att galoppera. Gjorde samma sak här som med Meteor, ökade på långsidorna och samlade på kortsidorna.

Efter att ha ridit fram började vi att rida igenom LA:4 (!första gången!). Trots att hon springer iväg lite ifrån mig i förvända galoppen är jag väldigt nöjd. Både jag och Flora måste ju träna på det här.

Ponnysarna gick väldigt fint idag och imorgon ska vi busa i skogen!

IMG_1850

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *