VARFÖR HATA?

Varför är vi hästtjejer så elaka mot varandra på internet? Varför? 

Bara för att man sitter bakom en dataskärm finns det dom som rent utsagt kräks ur sig elakheter mot andra. Det kan vara om något litet, litet, men som sårar så enormt. Det är så fegt! Man vågar inte stå öga mot öga och säga det, men när man sitter vid sin dator är det så lätt. Bara några tangenttryck så är det klart. Det behöver inte vara utpekat mot någon speciell, ändå känner sig vissa helt träffade som att de vore dem det var riktat mot. Man är inte osynlig på internet, de man sagt eller skrivit kommer alltid på något sätt att finnas kvar. Jag själv har inte varit utsatt av detta men jag har sett andra som blivit utsatta, jag frågar mig fortfarande varför vi gör såhär? 

Ibland undrar jag om jag ska sluta med allt socialt, blogg, instagram, allt. Bara för att slippa se allt som faktiskt händer. Men samtidigt, detta är som en ända stor dagbok, som jag kan gå tillbaka till och bläddra i när jag blir äldre. Jag tycker vi alla ska försöka förbättra oss, ge en fin kommentar till någon på nätet, som personen blir glad av och som den kan glädjas av hela dagen. Om man ger får man tillbaka, vi kan förändra vårt nätklimat. 

//Amanda

2 reaktion på “VARFÖR HATA?

  1. Juli

    Håller med om att det finns oerhört mycket hat på nätet.. Som tur är finns här ju också snälla människor, som tur är!

    Svara
  2. fm

    Vi får hoppas att det får ett Slut snart. Det tas ju upp mer och mer i olika medier , vi får hoppas att det får en tankeställare hur det kan såra .

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *