Tävlings framridning

Nu tänkte jag berätta lite om hur jag lägger upp en tävlings framridning, vad jag brukar tänka på osv. 

Såhär brukar jag lägga upp det ungefär, säg att jag ska starta kl 14:00

12:50 Tar ut hästen, börjar leda och sätta på hästens och min utrustning.

13:10 Jag sitter upp, lite beroende på hur länge hästen stått i transport så börjar jag skritta fram. 

ca 13:15 Kortar tyglarna och börjar trava och galoppera fram i låg och rund form, checkar att gas och broms funkar och känner hur hästen känns för dagen. Tänk på att ifall du startar tidigt så kanske din häst inte varit i hagen och därav är lite stel, glöm inte det så att du inte blir frustrerad och arg när det i själva verket har en naturlig förklaring.

ca 13:30 kort skrittpaus i ökad skritt,  brukar också klä av oss ett lager kläder beroende på väder. Gör sedan också lite skrittpiruetter för att få koll på hela hästen

13:35 Börjar sätta ihop hästen, går igenom de rörelser jag ska rida i programmet. Ett tips är att försöka att inte använda dig av delar av programmet, framför allt ponnyer brukar lära sig programmen lite för bra, tänk på det 😉

13:50 Tar av hästen skydd, sätter på mig kavaj, liten snabbputs av stövlarna osv

14:00 start.

Sedan kan ju allt förstås ändras lite beroende på olika saker, men brukar försöka hålla mig ungefär till detta. Annars när Elin är med så får jag oftast hjälp med tider osv. Hon har ju så mycket mer rutin än vad jag har och hjälper mig att lösa situationer när det till exempel trasslar dig i ridningen på framridningen.    

 DM-guld 2015

Detta är alltså hur jag gör på framridning, tänk på att alla hästar är olika och kan behöva olika framridning. Oftast hittar man själv sitt sätt att rida fram på för att det ska gå så bra som möjligt. 

Kram

//Amanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *