Del 3 – svenskt ponnyderby

Tredje delen! Jag kommer att skriva om alla fyra dagar i detta inlägg, så det kan bli långt. (observera att derbyt var en vecka efter tävlingen i Frosta)

Torsdag:

På torsdagen tränade jag Flora på morgonen för Candys ägare Eva, vilket gick riktigt bra. På eftermiddagen åkte jag till tävlingsplatsen med Meteor och Candy för att rida på banorna. Med Meteor tränade jag för Elin (Aspnäs) och vi gick i genom några programdelar från FEI lagtävlan. Jag tycker framför allt att Candy skötte sig super bland alla hästar när jag joggade runt på banorna med henne, hon är ju lite ”tittig i typen”, men hon skötte sig super ändå.

Fredag:

Första dagen och jag var inte riktigt med, jag red inte super men jag fick ändå till ganska fina ritter. Flora var lite låg i formen och fick sådär betalt för en okej ritt, 65,1%. Meteor var jättefin, men jag var som sagt inte riktigt ”med” och förberedde inte riktigt rörelserna, trots det fick vi 68,1% och en andra plats! Candy tyckte det var mycket att titta på vilket drog ner lite, men sen hade vi även en domare som inte riktigt gillade oss. Totalt fick vi 62%, vilket jag tyckte var lite snålt. Men nöjd över lag var jag i alla fall, jag har fina ponnys jag!

DSC_0401

Lördag:

Första klassen var med Flora, och hon kändes mycket finare än i fredags, mycket högre och allmänt + att jag red bättre. Inne på banan gick det hyfsat och vi fick fina procent, 67,5%. Meteor var lite trock och lyssnade inte riktigt på mina hjälper, samtidigt som jag blev tryckandes med skänkeln. Bra % fick vi ändå, 67% samt en tredje plats! Candy var precis som Flora mycket finare än i fredags, och vi fick 69,6, samt en 6-plats!

DSC_0562-001

Ebba har lite svårt att få med hela oss…

DSC_0671

Söndag och finaldag:

Först ut var Flora, vi var nervösa, men fick ihop en bra ritt på 67% vilket räckte till första platsen, vinnare av B-finalen! Sedan var det Meteors tur, jag har aldrig gjort en sån bra ritt, finner inga ord, vi går och vinner på 68,7%. Ritten med Candy samma som med Meteor, det var helt oväntat, men vi går ändå och vinner på 69%!!! Fattar ni?! Vi går och vinner hela skiten! Vinst med Flora B-finalen stora rundan, vinst med Meteor A-finalen stora rundan och vinst med Candy A-finalen lilla rundan! Jag finner fortfarande inga ord, alla timmars träning har gett resultat! Tack till alla i teamet, till Elin och till alla som på något sätt har hjälpt till, jag är så glad!

DSC_0751

DSC_0768

//Amanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *