Tävlingen i Mantorp

I helgen har jag och ponnyerna (Flora och Meteor) tävlat i Mantorp! Jag är jätte nöjd över mina ritter även om inte % var de bästa, men jag red faktiskt ihop två kval, ett på Meteor och ett på Flora. Så vi har verkligen utvecklats sen förra året! 

Första dagen red jag tre klasser totalt, 1 på Flora och 2 på Meteor. Med Floras ritt red vi ihop 66,6% trots att hon hade tungan över bettet i stort sett hela tiden. Duktiga Floris gjorde vad hon kunde och vi kom trea. Första klassen med Meteor gick ganska bra, vi red en stadig ritt och även om jag kanske inte red på till max, fick vi ihop 66,7%. Sista klassen för dagen, som var med Meteor gick inte alls bra. På framridningen började jag hålla för mycket i honom vilket ledde till en ponny som inte ville gå fram för skenkeln på banan. 61% fick vi. 

Andra dagen tyckte jag gick jätte bra, men det tyckte inte domarna. I första klassen med Flora blev blev hon rädd för en blomma, men annars kändes det jättebra. Men som sagt, det verkade inre domarna tycka, vi fick 60%. Sista ritten med Meteor tyckte jag nästan var helt felfri (tyckte jag i alla fall) och han var så fin! Två dommare höll mig på 65% och den siste höll mig på 61%, inte jätte kul… 64% blev det totalt och jag var jätte nöjd över min ponny! 

Man kan inget göra när man håller på med bedömningssport, man lär sig av att tävla och vi ska bara träna och bli bättre! 

   

   Tack Irma Jernberg för de jättefina bilderna på mig och Meteor. 

Dessutom, om någon märkt det, fyllde jag år igår! Jag är jättegammal nu, nästan tant ;)… Nu ska jag i alla fall gå ut och rida Candy, hörs!

//Amanda

En reaktion på “Tävlingen i Mantorp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *