Torsdagsträning

Hej på er, efter en lång men rolig dag har jag för en stund sen kommit upp från stallet, ätit middag mm. Idag var det träning för Angelica med Cerwin som stod på schemat, så kl 15 ungefär satte vi oss i bilen, körde förbi sadelprovarn och hämtade en sadel, och sedan träning.

Angelica red Cerwin en rätt bra stund innan jag hoppade upp. Hon sa till honom när han inte flyttade undan för högerskänkeln, jobbade i den låga formen och var riktigt noga med att han skulle gå fram för skänkeln. Han var lite nonchalant till en början, men sedan blev han väldigt fin.

När jag väl hoppade upp blev det ju såklart ett helt annat tryck att sitta på. Men han känns ju som smör när han är lösgjord, vilket tar mycket längre tid för mig att få fram såklart än bär Angelica ridit. Men när känslan väl är där och jag bara kan lätta på handen, sätta mig snyggt och han bara jobbar ännu mer, så är det magiskt. Som Angelica sa: –Jag ska nog allt lära dig det här! Och jag villvillvill. Tränatränaträna. Nu har vi en hel höst och vinter på oss, att bli (om man nu får säga såhär) helt oslagbara!

Efter träningen så var det hem till nästa häst, som var Meteor. 

Först skrittade vi som vanligt ut en sväng, sedan blev det ett pass i ridhuset. Han kändes faktiskt riktigt fin, jobbade mycket med formen och att han skulle ta upp ryggen i början av passet, kanske gav det resultat? Mot slutet så red jag även lite ut galopprogramet från LA:P1 som vi ska tävla på söndag. Enkla bytena har på sistone varit lite spända, så idag låg fokuset där att jag inte skulle stressa honom i skritten. Låta honom gå i sin takt och inte störa honom med skänkeln.

Imorgon blir schemat lite lagt efter när jag kommer hem vilket jag inte riktigt vet ännu. Vi ska nämligen bort på middag för ovanligheternas skull. Samtidigt kommer även Helene och ska kolla på bland annat Cerwin, så det blir ett tight schema för att hinna med. Förhoppningsvis hinner vi i alla fall att tömköra någon av killarna. 

Hoppad ni haft en bra torsdag!

//Amanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *