TVÄTTA, TRÄNA & FIXA

Idag tränade jag båda ponnyerna, jag tvättade all läderutrustning och mamma rakade Flora, teamwork!

Jag började med Meteor, som var pigg och framåt precis som igår. När vi red fram var det fokus på på volter och att Meteor skulle spåra. Och för att få honom att spåra gjorde vi öppnor och lösgjorde, med det fick jag även med bakbenen.

När jag hade galopperat en stund tränade vi lite på enkla byten då vi inte gjorde det igår. Vi tränade de på medellinjen mot spegeln, så att jag kunde se mig själv. Det gick jättebra.

I slutet tränade vi även på skolorna, vilket också gick ganska bra, det är ju bara det att jag måste behålla tempot. Det är faktiskt inte alltid så lätt  😉 .

Efter ett lyckat ridpass på Meteor var det Floris tur, som redan hade ridits fram av Ebba. Med Flora tränade vi mycket galopp, öka, samla, övergång osv. I höger varv gick det riktigt bra, men i vänster varv tyckte Flora att det blev jobbigt. Men efter att ha gjort ryggningar, förvänd galopp och skänkelvikningar så gick det riktigt bra.

När vi väl var klara passade mamma på att raka Flora medan jag putsade träns och stövlar, då det i övermorgon (!!!) är tävling i Högbo.

DSC_0925 Flora kan faktiskt öka. 

//Amanda

En reaktion på “TVÄTTA, TRÄNA & FIXA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *